سبک جدید زندگی

ارزیابی سنجش حساسیت به مواد ضد میکروبی

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

در سال های اخیر محققین علاقه زیادی در تحقیق و جستجو و توسعه عوامل ضد میکروبی جدید از منابع مختلف برای مبارزه علیه مقاومت میکروبی از خود نشان داده اند.

آزمون های متعددی برای سنجش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها وجود دارد، از جمله این آزمون ها روش انتشار دیسک یا دیسک دفیوژن و روش اصلاح شده ی چاهک گذاری آگار می باشد. در این روش ها با اثر دهی مستقیم مواد آنتی باکتریال و اندازه گیری هاله های عدم رشد میزان حساسیت و یا مقاومت باکتری های مورد مطالعه سنجیده می شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][us_message color=”yellow” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22_content_overlay%22%7D%7D”]روش دیسک دفیوژن Disk Diffusion
[/us_message][vc_column_text]

در این روش بعد از ایزوله کردن باکتری ها، مقداری از کلونی باکتری ها را برداشته و در محیط سرم حل می کنند. بعد از تهیه محلول هموژن، با سواب محلول را به هم زده و آن را به محیط کشت مولر هینتون منتقل می کنند.  سپس به وسیله سواب، محیط را کشت داده و بعد از کشت، دیسک های انتی بیوگرام را بر روی محیط کشت انتقال می دهند. بعد از قرار دادن دیسک ها، در پلیت را بسته و به مدت یک روز آنها را در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد، در انکوباتور نگهداری می کنند. بعد از ۲۴ ساعت پلیت را زیر نوربرسی کرده و ناحیه عدم رشد را اندازه گیری می کنند.  با توجه به جدول همراه دیسک ها، گزارش تست انتی باکتریال را برای هر یک از ترکیبات، به صورت حساس (Susceptible)، مقاوم (Resistant) و یا نیمه حساس (Intermediate) گزارش می دهند.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”13371″][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto”][vc_column stretch=”1″][us_page_block id=”13722″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][us_message color=”yellow” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22_content_overlay%22%7D%7D”]روش چاهک گذاری آگار Agar Well Diffusion
[/us_message][vc_column_text]

این روش به منظور فعالیت ضد میکروبی گیاهان و عصاره باکتری استفتده میشود.

در این روش بعد از پخش یکنواخت سوسپانسیون میکروبی در سطح پلیت آگار یک سوراخ با قطر 6 تا 8 میلیمتر به وسیله پانچ استریل از آگار بر میداریم و مقدار مناسبی از عوامل ضد میکروبی یا عصاره تهیه شده با غلظت معین داخل حفره وارد میکنیم. بعد از گذشتن مدت زمان انکوبه عامل ضد میکروبی در محیط آگار پخش شده و مانع از رشد سویه میکروبی مورد آزمایش میشود.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_image image=”13373″][/vc_column][/vc_row]

اشتراک گذاری:

مشاوره با متخصصین داناژن

 در سریع ترین زمان ، همین الان پیام دهید !